Algoritma Tasarımı

Sevgili arkadaşlar, 

Algoritma Tasarımı dersi, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinde, genellikle birinci sınıfta okutulan bir derstir. Bu dersin en temel amacı algoritma ve ilişkili kavramlar konusunda gerekli temelin oluşturulmasıdır.

Algoritma kısaca bir problemin en kısa yoldan çözmek üzere tasarlanan işlem adımlarını ifade eden, kararlı ve her adımı tanımlanmış bir çözüm yolu olarak düşünülebilir. Üstelik algoritma tanımlı problem için bir çözüm önerirken, gerek donanım kaynakları gerekse hız gibi parametreleri dikkate alıp, problem çözümünü olası en düşük maliyetle gerçekleştirmeyi sağlar ya da hedefler. 

Algoritma tasarımı dersi boyunca bazı temel algoritmaları kodlamak üzere C# dilini kullanacağız. Ders kapsamındaki algoritmaların tasarımı için çeşitli konsol uygulamaları geliştireceğiz. Bu kapsamda kişisel bilgisayarlarınızda C# dilini kullanmak üzere Microsoft Visual Studio programını yüklemenizi tavsiye ediyorum. Microsoft Visual Studio, bilgisayar ya da yazılım mühendislerinin bir program gerçekleştirmek üzere dahil oldukları ya da oluşturdukları projeleri başlangıç aşamasından ürün dağıtım aşamasına kadar ihtiyaç duyulabilecek hemen hemen aracı bünyesinde barındıran ve Integrated Development Environment (IDE) olarak ifade edilen yani bütünleşik geliştirme ortamı sunan bir programdır. Visual Studio web adresine gittiğinizde kullandığınız bilgisayar türüne ve işletim sistemine göre (Mac OS, Windows ya da Linux) uygun olan sürümü seçmelisiniz. Bu kapsamda, Community (Topluluk) sürümünü yüklemenizi öneriyorum. 

Microsoft Visual Studio indirmek için tıklayınız.

Bu dışında algoritma çizimi Microsoft Visual Studio programını kullanabilirsiniz. Yine ücretsiz olarak çevrimiçi akış şemaları oluşturmak üzere draw.io platformunda da faydalanabilirsiniz. 

Algoritma tasarımı dersi boyunca derslerimizden maksimumu derecede faydalanmanızı umuyor, hepinize başarılar diliyorum. 

 

BTK AKADEMİ

Toplamda 22 saatten oluşan Algoritma Tasarımı Eğitimimiz BTK Akademi platformunda ücretsiz olarak isteyen herkesin katılabileceği Başarı Sertifikalı Bir Eğitim olarak yayımlandı.


 

Temel Programlama Bileşenleri
Dosyalama İşlemleri
Katar Uygulamaları
Katalar
Çok Boyutlu Diziler
Kaba/Sözde Kod (Pseudo-Code)
Yöntemler
Diziler
for Döngüsü
switch-case Deyimi
Kontrol İfadeleri
var, GetType, object, dynamic Deyimleri
Değişkenler, Sabitler ve readonly Deyimi
Değişkenler
Algoritma Tasarımına Giriş
Akış Şemaları
Bir Diziye Rastgele Eleman Atayan Program
Birden N'e Çift Sayıların Toplamı
Klavyeden Girilen Sayı Tek Mi Çift Mi?
Birden N Kadar Olan Sayıları Ekrana Yazdırma
Birden Ona Kadar Olan Sayıların Ekrana Yazdırma
Öğrenci Etkinlikleri
Kütüphane Otomasyon Uygulaması
Haber Portalı Uygulaması
Stok Yönetim Uygulaması
Telefon Rehberi Uygulaması